Malazgirt Kalesi Restorasyon Uygulama İşi Malazgirt Kalesi Restorasyon Uygulama İşi Malazgirt Kalesi Restorasyon Uygulama İşi Malazgirt Kalesi Restorasyon Uygulama İşi Malazgirt Kalesi Restorasyon Uygulama İşi Malazgirt Kalesi Restorasyon Uygulama İşi

Malazgirt Kalesi Restorasyon Uygulama İşi

Tarih 20 Ağustos 2021, 09:57
Konum Malazgirt/Muş
Kategori Restorasyon Uygulama

PROJE AÇIKLAMA

     Muş İli Malazgirt ilçe merkezinde bulunan tarihi Malazgirt Kalesi'nin 1 nolu burcu ve çevresi firmamız tarafından 2014-2015 yılları arasında restore edilmiştir. İhalesi Muş İl Özel İdaresi tarafından, kontrollüğü ise Van Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.
     Malazgirt, Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan'ın Bizans imparatoru IV. Romanos Diogenes ile 26 Ağustos 1071 Cuma günü yaptığı ve Alparslan'ın zaferiyle sonuçlanan savaşla ünlüdür. Bu savaştan sonra Selçuklu Türkleri, tam anlamıyla Anadolu'nun her tarafına yayılabilmişlerdir. Osmanlıların eline I. Selim tarafından yapılan Çıldır Savaşı'ndan sonra geçmiştir.
     Malazgirt Kalesi restorasyon uygulama işi kapsamında; yonu taşı duvar kaplaması, hidrolik kireçli moloz dolgu, derz sökümü, derz yapımı, yüzey temizliği, beton eklentilerin alım çalışmaları, capping ve araştırma kazısı çalışmaları yapılmıştır.